Horowitz Residence Jackson, NH 1976-77

Facing across the valley from the Dodge house is the Horowitz house. Although part of the same valley, the setting is different, the site is lower down the mountain side and faces more of a northerly direction. In this case the house was built into the slope of the site, to deflect the wind from the large mass of the house, generated by the major double height open spaces that the program called for.

Because of the slope of the site there was little room for the development of outside space, but the upper floor was extended wherever possible by carving out the hillside adjacent to the rooms facing it. In this way it was possible to create a terrace off the kitchen dining area and off the master bed room suite.

UPPER FLOOR PLAN
floor plan
1. Upper living.
2. Master Bedroom.
3. Kitchen.
4. Dining.
5. Office
6. Storage.
7. Terrace.
1
2
3
4
5
6
7
7

 

 

title


< page 2 of 4 >