Bosworth Place Development Boston MA 1984-85

The complex was divided into two elements: a low-rise base, which in material and scale would reflected the existing character of the street architecture in the area, and a high-rise tower, set back from the street.

The articulation of the high-rise section was a response to the site conditions and the program mix. Structurally the site created two very different needs: the part of the tower over the temple had to have a wide span truss that straddled the temple, but the other part of the tower could be structured in a more conventional manner.

This was one of the reasons that led to it being expressed as two vertical sections, and this formal solution was also reinforced by the desire to clearly articulate the different needs, of office, residential, and hotel, and the expression of their circulation and means of access from the different parts of the site.

elev-section

 

title


< page 2 of 8 >